Az egészséges életmódról, táplálkozásról, étrendek, teákról tudnivalók

“Sosem bánjuk meg, amikor túl keveset eszünk.” Ezen az oldalon az egészséges életmódról, táplálkozásról olvashattok, de ezen felül, diétákat, diétás recepteket és teákról is. :DD Látogassátok meg a következő oldalt is: http://wowreload.info/news.php

Előételek:


Diétás almaleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fűszereket kb. 1 liter vízben felteszem főni. Az almákat meghámozom, kockákra vágom. Az elkészített fűszeres lével felfőzöm, hamar megpuhul. Majd kiveszek a levesből két merőkanálnyit (alma+lé) és az keményítővel összeturmixolom, majd visszaöntöm a leveshez, kiforralom.


A kertész levese

Elkészítés:

1 fej apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítok. 2 szem krumplit, 1 nagyobb cukkinit kis kockákra vágok, 30 dkg karfiolt rózsáira szedek és 1 sárgarépát karikára vágok. 1 paradicsomot meghámozok, kimagozom és csíkokra vágom. Az összes zöldséget néhány percig a hagymás olajon pirítom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Gyengén sózom és beledobok egy zöldségleves-kockát. Ha a zöldségek puhára főttek aprótésztát /csillag, eperlevél stb./ főzök a levesbe. Apróra vágott petrezselyemmel szórom és fokhagymás piritóssal tálalom.


Diétás zöldségleves

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis szem krumpli
  • 1/4 káposzta
  • 1/4 karalábé
  • 1 paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pici doboz sűrített paradicsom
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1-2 babérlevél
  • bors

Elkészítés:

A répát és a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát és az újhagymát karikára, a krumplit kockára vágjuk. 2 l vizet forralunk, a fentieket és a karalábét beletesszük. Nemsokára utánaküldjük a kockákat, a paradicsomot, a babérlevelet, sót-borsot.
Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (azért nem kell túlzásba vinni), a végefelé rátépkedjük a petrezselymet, vagy ha nem szeretjük, akkor összekötjük és úgy rakjuk bele.


Karalábéleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készíthetjük csak karalábéból és a friss leveléből, de még jobb új sárgarépával és új zöldborsóval együtt.
4 db kisebb karalábét, 4 db kis sárgarépát és 20 dkg zsenge zöldborsót megtisztítunk. A karalábét és a sárgarépát lehetőleg egyforma nagyságú kockákra vágjuk. A karalábé levelét szintén felaprítjuk. 1 l vízben 1 zöldségleves kockával vagy vega-mix zöldségkeverékkel puhára főzzük mintegy 20 perc alatt. Ha kell picit sózzuk.


Kelkáposzta-krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db zöldségleveskocka
  • pirospaprika
  • őrölt fűszerkömény
  • bors

Elkészítés:

A megmosott kelkáposztát apróra szeletelem. A hagymát apróra vágom. Olajat felhevítek egy lábosban, a hagymát ezen megdinsztelem. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverjem, majd beleteszem a kelkáposztát, összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát. Beledobok 1 leveskockát. Ízlés szerint megszórom sóval, borssal, fűszerköménnyel. Fedő alatt addig párolom, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor leveszem a tűzről, összeturmixolom.


Főételek:


Almás saláta sült csirkemájjal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 10 dkg póréhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 4 nagyobb alma
  • 1 fej tetszőleges saláta

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, félrehúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, a kalapjukat levágjuk, és a gyümölcs húsát kivájjuk (pürét készíthetünk belőle), úgy, hogy az almának kb. 2 mm vastag fala maradjon. Az almába töltjük a csirkemájat, hőálló tálba állítjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat. Ízlés szerint más zöldségeket is kínálhatunk mellé.


Almás-hagymás csirkemellcsíkok

ozzávalók 1 személyre:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg savanykás alma
  • 1 kávéskanál olívaolaj

Elkészítés:

Teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jön a csíkokra vágott csirkemellfilé, és ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát.Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, makarónival, hidegen egy szelet pirítossal is finom.


Diétás zöldpaszuly

Hozzávalók 4 személyre:

  • 45 dkg fagyasztott zöldpaszuly (bab)
  • 3 fej hagyma (kb. 15 dkg)
  • 1 kanál olaj
  • 1 kanál paradicsompaszta
  • 1 késhegynyi pirosarany
  • paprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • 1 kanál citrom

Elkészítés:

Megsárgitom az olajon a hagymát, közben vízzel csepegtetem, hogy meg ne égjen, majd beleteszem a paszulyt, a fűszereket. Ha megpuhult, hozzáadom a paradicsompasztát is. Savanyítom a citomlével, és máris kész. Nyáron a hagymához kockázott paprikát és paradicsomot is teszek.

Ugyanez a recept talál a friss káposztára meg a zöldborsóra! A káposztához mehet csombor is!



Desszertek:


Almacsoda banánnal

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almát meghámozod, vékonyan felszeleteled. Lábosban megmelegíted, majd mikor már puhul, összekevered a villával vagy turmixgéppel pépessé nyomott banánnal. Folyamatosan kevergeted úgy 3-4 percet. Utána elsimítod az edény alján, és kicsit hagyod keverés nélkül puhulni (kb. 1 percet). Rárakod a fahéjt, jól elkevered, nem baj ha az alma ilyenkor apró darabokra törik.
Jó étvágyat!


Diabetikus citromhabos rolád

Hozzávalók:

  • egy 58x39 cm-es rolád tésztájához:
  • 6 tojássárga
  • 25 g víz
  • 120 g glukonon
  • 6 felvert tojásfehérje
  • 90 g fehér liszt (BL 55)
  • 2 g sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 600 g felvert tejszínhab
  • 45 g glukonon
  • 1 citrom héja és leve

Elkészítés:

A beáztatott, felmelegített zselatint visszahűtjük, belekeverjük a citromlét, és a glukononnal keményre vert tejszínhabhoz keverjük. A masszához a tojássárgákat, a vizet, a glukonont krémesre keverjük, a tojáshabokat keményre verjük, és a sütőporral összekevert liszttel óvatosan összekeverjük. Sütőpapírra kikenjük, 150 C-fokos sütőben 10–15 perc alatt megsütjük, még melegen konyharuhával feltekerjük. Ha a tészta kihűlt, a roládba belekenjük a krémet. Citromszeletekkel díszítjük.


Joghurtos gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 1 narancs
  • 1 piros alma
  • diákcsemege (mazsola+mogyoró) ízlés szerint
  • 2 pohár mézes joghurt

Elkészítés:

A gyümölcsöket felkockázzuk, egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a diákcsemegét, majd a joghurtot. Összekeverjük és fogyasztjuk.


Lime-os túrótorta diétásan

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 2 evőanál vanília-aroma
  • 1 lime leve
  • 1 citrom héja (reszelve)
  • édesítőszer
  • 10 gr zselatin
  • 1 dl víz

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük össze a túrót, a vanília-aromát, a lime levét, a citrom héját és az édesítőszert.

2. Egy pici edényben langyosítsunk fel 1 dl vizet. Tegyük bele a 10 gr zselatint, és forrásig hevítsük. Picit hagyjuk kihűlni.

3. Öntsük a túróhoz, keverjük el alaposan. Hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk bele. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 23
Heti: 36
Havi: 124
Össz.: 63 699

Látogatottság növelés
Oldal: Diétás receptek
Az egészséges életmódról, táplálkozásról, étrendek, teákról tudnivalók - © 2008 - 2024 - egeszsegeletmod.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »