Az egészséges életmódról, táplálkozásról, étrendek, teákról tudnivalók

“Sosem bánjuk meg, amikor túl keveset eszünk.” Ezen az oldalon az egészséges életmódról, táplálkozásról olvashattok, de ezen felül, diétákat, diétás recepteket és teákról is. :DD Látogassátok meg a következő oldalt is: http://wowreload.info/news.php

Fekete áfonya


Kivonata képes fokozni a látásélességet, valamint képes csökkenteni bizonyos retina megbetegedéseket kialakulásának kockázatát. A kutatók szerint a fekete áfonya segít csökkenteni a farkasvakságot, segít a szem hajszálereinek rugalmasságát megőrizni, ezáltal fokozza a véráramlást a szem kapilláris ereiben, és erősíti a hajszálerek falát.
 
Alma

 
Magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú. Pektin-tartalmának köszönhetően támogatja az anyagcserét, hatására mozgásba jönnek a zsírszövetek. Rugalmasabbá teszi a szöveteket, ezért ha minden nap elfogyasztunk legalább egyet, bársonyosabb, simább lesz az arcbőrünk. Emésztési zavarokra, lázra kiváló. 
 
Ananász
 
Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, gyümölcssavak és enzimek – harmincdekányi ananász fedezi a felnőtt szervezet napi C-vitamin- és mangánszükségletét. A C-vitamin, a gyümölcssavak és az enzimek javítják a zsírégetést, ezzel elősegítik a fogyást. A béta-karotin, a cink, a magnézium és a mangán az immunrendszert tartja jó állapotban. A B-vitaminnak köszönhetően a gyümölcs szerelmese kiegyensúlyozottnak érzi magát. 
 
Avokádó
 

Értékes E-, A-vitamin és káliumforrás, ideális a kalcium és a magnézium megoszlása. Hasznosítható mennyiségben található benne B6- és C-vitamin, vas, valamint mangán is: a C-, az A- és az E-vitamin - lévén antioxidáns - semlegesíti az ártalmas mennyiségben felszaporodó szabad gyököket a szervezetben, amelyek a rák kialakulásában játszanak szerepet. A kálium szabályozza a vérnyomást, s szükség van rá a szív és idegrendszer megfelelő működéséhez, a B6 -vitamin nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörösvértestek képzéséhez.  
 
Az avokádónak magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma - linolsav -, melynek szerepe van a vér koleszterinszintjének a szabályozásában: növeli a HDL-koleszterinszintet és csökkenti az LDL-koleszterinszintet. 
 
Banán
 

Ásványi anyagokban és vitaminokban egyaránt bővelkedik. Az izomzat és idegrendszer működéséhez szükséges kalcium éppúgy megtalálható benne, mint a vízhajtó hatású kálium, vagy az erős fogakhoz szükséges foszfor. Kevésbé híres vastartalmáról, melynél fogva segíti a vörösvértestek képződését. 
 
A magnéziumnak köszönhetően támogatja az anyagcserét, szabályozza a bélműködést, remek méregtelenítő gyümölcs. Általa jelentős mennyiségű A-, B- és C-vitaminhoz juttathatjuk szervezetünket. Tyrozint tartalmaz, amely természetes módon segít megszüntetni a gyötrő fejfájást. Erősíti az idegeket, javítja a hangulatot, leépíti a túltermelődött ösztrogént azokon a bizonyos napokon. Gyomorsav-túltengés esetén is fogyasszunk el egy banánt, legjobb, ha tejjel készült turmix formájában. Ahogy lejut a gyomorba, nyálka választódik ki, amely védi a gyomorfalat. 
 
Grépfrút
 
Citrusféle lévén igen magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, ennél fogva remekül erősíti az immunrendszert és megakadályozza a gyulladások kialakulását. A benne található flavonoidok részt vesznek a rák megelőzésében is. A gombák és baktériumok döntő többségét elpusztítja, ezért gombás fertőzések esetén is bevethető. 
 
Cseresznye
 
Kifejezetten magas A- és C-vitamintartalma. Kiemelkedő a vastartalma, található benne kalcium, magnézium, kobalt is. Minden része gyógyszer. A magját széttörve kell fogyasztani, a szárából teát lehet főzni. Maga a cseresznye erősen tisztító hatású, jó az izületekre és segít a cukorbetegségben szenvedőknek. 
 
Eper
 
Az egresekre általánosan jellemző a magas vitamintartalom, így tartalmaznak A-, C-, D-vitamint is, illetve ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort és niacint. A benne található nyomelemek miatt felbecsülhetetlen értékű szervezetünk számára. Kedvező hatással van a szívre, májra és a vesére is. Nagyobb mennyiségben való fogyasztása hasmenést okozhat! 

Kivi

 
A kivi ásványi sóban és vitaminban rendkívül gazdag gyümölcs. Fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, E- és C-vitamint tartalmaz. A benne található C-vitamin, az egyik legsokoldalúbb vitaminunk, ami elsősorban a fertőző betegségektől óv meg, de fontos szerepe van az energiaszolgáltató folyamatokban is. Hiánya fáradtságot, szervezetünk védekezőképességének csökkenését okozza. 
 
C-vitamintartalma lehetővé teszi, hogy egész testre kiterjedően megőrizze egészségünket. Hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, valamint K-vitamin tartalma a vér alvadékonyságát biztosítja. Jótékonyan hat a vesék munkájára, erősíti a csontokat. Fogyasztása megerősíti az immunrendszert, a vérereket és a kötőszöveteket, elősegíti a szívizom működését. Hatásos vérmérgezés, fertőzés és ínyvérzés ellen is. Magas C-vitamin tartalma segít abban, hogy a szervezetünk felépítse a glutation nevű molekulát, ami az egyik legfontosabb antioxidáns molekula. Csökkenti az izomveszteséget. 
 
Magas káliumtartalma hozzájárul a test energiaképzéséhez és az izomzat összetételéhez. Az izmok szerkezeti fenntartásához a kalcium, foszfor és magnézium is szükséges. A kiviben mindez megtalálható. Ha hiányoznak ezek az ásványi anyagot, a helytelen táplálkozás, vagy elégtelen emésztés miatt, akkor látható mennyiségben megtörténik az izomfogyás. A kiviben van elegendő ásvány a pótlásra, valamint serkentőleg hat az emésztésre.  
 
Körte
 
Az érett körte enyhíti az emésztőcsatorna gyulladásait, szabályozza a bélműködést. Emésztést segítő hatása miatt beiktathatjuk fogyókúrás étrendünkbe is. A körte vizelethajtó anyagai elősegítik a mérgek kiürülését a szervezetből. Naponta három-hat pohár körtelé elősegíti a hólyaghurut gyógyulását.

őseink sok ezer évvel időszámításunk előtt már szorgalmasan gyűjtötték a vadkörtét.

Az antik világban elterjedt gyümölcs lehetett, a római és a görög szerzőknél is egyaránt sokszor szerepel. A körtetermést az akhájok (legősibb görög törzs) kezdték. Theophrasztosz említi először a vad és nemes fajtáját együtt. Pliniusnál már 41 körtefajtát találunk.

Az ezt követő századokban sok ország megpróbálkozott a nemesítésével. Ennek eredményeként 1598-ban Le Lectier ügyész és amatőr pomológus (gyümölcsfa-rendszerező) katalógusában 254 fajtát ír le. Magyarországon a körte az első írásos utalás 1055-ből származik. A tihanyi apátság alapítólevelében kurtuel fa néven szerepel. A népi gyógyászat úgy tartja, hogy a körte vérkeringés-szabályozó, vízhajtó hatású, megelőzi a fogszuvasodást és a nyelőcsőrákot.







forrás: http://www.witamyn.hupont.hu/61/vitamindus-gyumolcsok-zoldsegek



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 3
Heti: 7
Havi: 262
Össz.: 62 549

Látogatottság növelés
Oldal: Vitamindús gyümölcsök, zöldségek
Az egészséges életmódról, táplálkozásról, étrendek, teákról tudnivalók - © 2008 - 2024 - egeszsegeletmod.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »